Voor en nadelen van het investeren in recreatief vastgoed

Voor- & nadelen

Een van de belangrijkste voordelen van het beleggen in een vakantiewoning is het rendement dat u kunt behalen door het huis te verhuren.

U kunt hiermee extra inkomsten genereren en zo uw vermogen sneller laten groeien dan bijvoorbeeld met een spaarrekening. Bovendien heeft u als bijkomend voordeel een eigen plek om vakanties door te brengen, wat het investeren in een vakantiewoning interessanter kan maken dan investeren in aandelen.

Een vakantiehuis is daarnaast vastgoed en u kunt het na verloop van tijd ook weer doorverkopen. Als u de woning op het juiste moment verkoopt, kunt u uw investering terugverdienen, mogelijk zelfs met een mooie meerwaarde.

Toch zijn er ook enkele mogelijke nadelen en risico’s verbonden aan het investeren in een vakantiewoning. Zo zijn er vaste lasten, zoals parkbijdragen, onderhoudskosten, verzekeringen, gemeentelijke lasten en energiekosten, die uw rendement kunnen verlagen. Het is daarom belangrijk om vooraf inzichtelijk te hebben wat jaarlijks uw totale opbrengsten en kosten zijn en welk bedrag u overhoudt.

U loopt bovendien het risico dat de investering minder oplevert dan u vooraf gedacht had. De locatie kan minder in trek zijn bij toeristen waardoor u de woning minder vaak kunt verhuren. Onvoorziene kosten, zoals hoge onderhoudskosten, kunnen uw inkomsten ook verlagen. De waarde van uw vakantiehuis kan bovendien dalen wanneer de huizenmarkt verslechtert.

Meer over ons Neem contact op

Voor en nadelen van het investeren in recreatief vastgoed

Verschillende manieren om te investeren in een vakantiewoning

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om in een vakantiewoning te investeren. Zo kunt u een woning kopen om te verhuren of voor eigen gebruik.

Bij verhuur kunt u ervoor kiezen om alles uit handen te geven aan een verhuurorganisatie zodat u er zelf geen omkijken naar hebt. Als u investeert in een vakantiewoning voor eigen gebruik, heeft u altijd een mooie plek om vakanties door te brengen en kunt u het huis later verkopen om extra geld voor bijvoorbeeld uw pensioen te hebben.

Al met al kan het investeren in een vakantiewoning een slimme manier zijn om extra vermogen op te bouwen, maar het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de mogelijke voordelen en risico’s voordat u de beslissing neemt om te investeren.

Verschillende manieren om te investeren in een vakantiewoning

Meer weten over onze werkwijze?

Contact

Onze deur staat altijd voor je open. Mailen of bellen mag natuurlijk ook.

Contact opnemen

Meer weten over onze werkwijze?

zoekopdracht
Loop je droomwoning niet mis

Schrijf je in en ontvang het nieuwste aanbod in de mail

Gratis zoekopdracht