‘’Bij de verkoop of verhuur van een recreatiewoning is het doorgaans verplicht een geldig energielabel beschikbaar te stellen. In de regelgeving bestaan enkele uitzonderingen hierop. Er is geen energielabel nodig voor:

– alleenstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte van minder dan 50 m2.
– voor bewoning bestemde gebouwen die minder dan 4 maanden per jaar worden gebruikt. Deze gebouwen hebben een verwacht energiegebruik van minder dan 25% van het energiegebruik bij permanent gebruik.’’
bron; ww.rvo.nl

Vanuit ons ‘ontzorgings concept’, willen wij u graag de service bieden om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zullen dan kijken of uw woning wel of niet in aanmerking komt voor een verplicht energielabel. Indien u verplicht in het bezit moet zijn van een energielabel bij uw vakantiehuis en u wenst gebruik te maken van onze service, zullen wij de verdere stappen voor u uit handen nemen m.b.t. het aanvragen van het energielabel. Zo geven wij de juiste gegevens door, plannen wij de afspraak voor u in en voeren wij de controles uit. Zo kunt u er zeker van zijn dat alles in goede handen is en op de juiste manier wordt aangeleverd.

Voor vakantiehuizen van 50-80 m2 hebben wij een vast tarief (€425,- excl.). Voor grotere woningen en/of Villa’s zullen wij per vakantiehuis een passend aanbod maken.

Voor chalets die in de verkoop staan zonder kavel, kan een opname worden gedaan zonder dat het label officieel wordt afgemeld. Hiermee kan een indicatie worden gegeven van het label, maar betekent het niet dat dit het exact label ook zal zijn. Dit komt met name doordat de oriëntatie van de woning invloed heeft op het label en het ervoor kan zorgen dat het lager uitvalt. De indicatie is daarom een zogenaamde ’schatting’ en kan iets afwijken.

Uiteraard werken wij samen met een gecertificeerd bedrijf die uw vakantiehuis op de juiste manier kan afmelden in het BAG-register, zodat het energielabel ook in het landelijke systeem wordt aangemeld.